sábado, 12 de noviembre de 2011

Activitats familiars a Sant Feliu De Llobregat

Des de fa un temps a Sant Feliu de Llobregat s'estan portant a terme una serie d'activitats familiars que tenen com a objectiu que les famílies comparteixin activitats lúdiques i esportives.

Habitualment les activitats familiars estan adreçades a nadons o nens petits, però quan aquests són més grans, les activitats son exclusives per a ells, o per als pares sense nens, de tal forma que els més petits tenen poca presència en la vida dels adults, més enllà de les portes de casa. Cada vegada més, es reivindica la presencia pública dels nens, per a deixar de banda la visió adultocèntrica de la nostra societat.
Les activitats familiars són una bona forma de reforçar les relacions entre els membres de la família. A través del joc, l'esport i la diversió expressem sentiments, afecte i es enforteixen els lligams d'unió entre les persones que hi participen.
El millor de tot es que els beneficis del joc en família es mantenen durant tota la vida de les persones.
És en aquesta línia que des de fa molts anys a Sant Feliu existeixen varies activitats per a poder gaudir-les en família.
Els Espais Familiars Municipals  a on a part de jugar, les famílies tenen la oportunitat de reflexionar i compartir experiències i opinions sobre la criança dels infants amb d'altres famílies.
Jocs al carrer és una iniciativa impulsada per Fem Barri i el Departament d'Educació i Infància de l'Ajuntament de Sant Feliu que consisteix bàsicament en organitzar un espai de trobada entre famílies, mentre aquestes realitzen activitats lúdiques adreçades als nens d'entre 0 i 6 anys.
L'espai està dinamitzat pel personal tècnic de l'Ajuntament i els alumnes de la Casa d'Oficis d'animadors socioculturals.
La Biblioteca Municipal Montserrat Roig promociona la lectura entre els més petits a través de l'hora del conte. L'objectiu és que les nenes, els nens i les seves famílies passin una bona estona escoltant contes i històries i gaudint després del plaer de la lectura.
Cinebaix, ha optat també per adaptar el so i la il·luminació de la sala en alguna de les seves pel.lícules perquè les families que ho desitgin vagin al cinema amb els seus petits. Amb aquestes iniciatives es facilita i es fomenta el retorn de les mares i els pares a la vida cultural de la ciutat, sense la necessitat de deixar els nadons a casa.
Per ultim, tinc la sort de poder explicar-vos de primera mà les últimes novetats de activitats familiars que es porten a terme al nostre municipi, ja que els de casa i jo, les gaudint setmanalment.
Moltes families havien reivindicat, des de feia molt de temps, activitats esportives familiars.
Finalment el Complex Municipal de Piscines, ha creat l'activitat: Aquajocs en família, els dissabtes al matí. Són Sessions lúdiques i recreatives en les quals pares i mares conjuntament amb els fills poden explorar i descobrir el medi aquàtic a través d'activitats pensades per aquest fi. Es practiquen habilitats i destreses motrius bàsiques a l'aigua mitjançant jocs molt divertits. És una bona manera de practicar activitat aquàtica esportiva en família, en un ambient agradable, animat i lúdic.
I si el que us interessa es la música, de la mà de l´Albada Blay, trobareu unes sessions musicals familiars entranyables. Minimúsics és una nova iniciativa de tallers musicals per a famílies amb nens i nenes entre 0 i 5 anys.
L'objectiu principal és compartir una estona de qualitat amb els  nostres fills per tal d'enfortir el vincle afectiu, ajudar al desenvolupament físic i emocional dels infants i intercanviar experiències amb altres persones. Tot això utilitzant la música com a principal llenguatge i recurs.2 comentarios:

Fem Barri dijo...

Molt interessant el recull d'activitats adreçades a famílies!

Pel que fa als Jocs al Carrer, ha esdevingut no només un èxit que ha donat resposta a necessitats d'infants i famílies; també ha estat una agradable sorpresa per a nosaltres com a organitzadors el desenvolupar una activitat tan agraïda i participada per la ciutadania.

Gràcies per la difusió!

María José García-Robles dijo...

Gràcies a vosaltres. Continuem treballant plegats!!!