martes, 24 de marzo de 2009

LA LLET MATERNA DISMINUEIX LA MORTALITAT NEONATAL

«La llet materna administrada als nadons immediatament després del seu naixement pot reduir considerablement la mortalitat neonatal a països en desenvolupament. Ho ha dit l’Unicef a l’inici de la setmana mundial de la lactància materna. Segons un estudi fet a Ghana que publica la revista mèdica “Pediatrics” és possible evitar el 16% de les morts neonatals amb la lactància materna des del primer dia de vida, una xifra que augmenta al 22% si l’alletament comença durant la primera hora de vida després del naixement.
Segons els responsables de l’Unicef, més d’una tercera part de les morts infantils es produeixen durant el primer mes de vida, una etapa considerada molt delicada. Donar el pit de seguida aporta nutrients fonamentals, protegeix els nounats contra malalties mortals i fomenta el creixement i el desenvolupament.
Aquest descobriment podria ajudar a evitar la mort de més d’un milió de nens menors de cinc anys. En concret, “és possible evitar el 16% de les morts neonatals si s’administra la llet durant el primer mes de vida i aquest percentatge pot augmentar en un 22% si la lactància comença una hora després del naixement”.
La mortalitat infantil és particularment alta en alguns països africans, on el 10% dels nadons moren abans de complir el primer any de vida i la majoria de les morts neonatals es produeixen a casa.
Tot i que la tasa d’alletament matern exclusiu fins als sis mesos ha augmentat més del doble a la regió des del 1990 -fins a un 30%- “encara hi ha molts nens i nenes vulnerables a les malalties i a la mort”, segons l’Unicef.»
Font: Telenotícies Catalunya informació

No hay comentarios: